Camping in Frankrijk

Weer Frankrijk

Het weer in Frankrijk is in de zomermaanden het best. Zeker als je op de camping wilt staan. Dit is dus het beste in het hoogseizoen vanaf juni t/m eind augustus of begin september. In het zuiden en zuidoosten van Frankrijk zijn de warmste zomers, hier heerst namelijk een mediterraan klimaat. Je kunt er heerlijk op vakantie, lekker kamperen en het is niet eens zo ver weg.

In de maanden december t/m april kun je heerlijk skiien op de pistes van de Alpen. Hier ligt vrijwel gegarandeerd sneeuw. Volgens kenners is skiien in april het leukst aangezien de sneeuw nog goed is en de lentezon al volop schijnt. Een heerlijke wintersportvakantie dus.

Het weer in het noorden van Frankrijk is gedurende de zomermaanden iets warmer dan Nederland, het is er dus niet zo warm als in het zuiden. Er heerst meer een gematigd zeeklimaat, milde zomers, milde winters en kans op neerslag, het hele jaar door.

Mocht je naar de camping in frankrijk willen, ga dan in de zomermaanden en kies de temperatuur die je graag hebt. Wil je liever rond de 20 graden, dan is centraal Frankrijk of het noorden een aanrader.

Wil je toch liever een warmere temperatuur van de zomer, ga dan naar het zuiden of zuidoosten van Frankrijk voor temperaturen rond de 30 graden en relatief weinig kans op neerslag.